WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Monika Nowikowska, Izabela Stańczuk
Katarzyna Chałubińska-Jentkiewicz, Agnieszka Brzostek
Podręcznik jest adresowany do studentów kierunków technologia żywności i żywienie człowieka oraz rolnictwo, jak również do rolników i producentów przetworów zbożowych. Materiał podręcznika został podzielony na trzy części. W pierwszej części przedstawiono podstawy teoretyczne m.in. wymagania jakościowe i zasady kwalifikacji ziarna do określonych działów przetwórstwa zbożowego oraz wybrane zagadnienia technologii przemiału przemysłowego. W części drugiej omówiono metody, a także maszyny i urządzenia przydatne w określaniu kierunku użytkowania i ocenie wartości przemiałowej ziarna zbóż z podaniem szczegółów wykonania tego typu analiz. Część trzecia obejmuje instrukcje do ćwiczeń do wykonania podczas zajęć dydaktycznych, uwagi co do ich organizacji oraz wytyczne dotyczące interpretacji wyników.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.